donderdag 25 november 2010

2010-10-26 Bomruiming bij Westkapelle op 9 november

Bomruiming bij Westkapelle op 9 november.
di 26 november 2010

WESTKAPELLE - Vliegtuigen en boten mogen dinsdag 9 november niet langst of over Westkapelle. Op die dag wordt op de Noordzee een Amerikaanse vliegtuigbom van 1000 pond geruimd. Dat laat de gemeente Veere weten.

De vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog werd begin deze maand door een sportduiker gevonden.

De Bom wordt op 9 november verder de zee ingesleept en daar bij hoogwater door de Explosieven Opruimingsdienst tot ontploffing gebracht.

OMROEP ZEELAND

2010-11-26 Bom Westkapelle wordt geruimd.
Bom Westkapelle wordt geruimd
26-10-2010 Zeeuwse Regio

WESTKAPELLE - De Amerikaanse vliegtuigbom van 1000 pond voor de kust van Westkapelle wordt op 9 november tussen 14.00 uur en 17.00 uur (hoog water) geruimd.

De bom wordt richting zee versleept en later tot ontploffing gebracht. De bom werd begin oktober gevonden door een duiker. Rond de bom is om veiligheidsredenen een cirkel met een straal van 300 meter getrokken waarbinnen niemand mag komen tijdens de ruiming door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie

Geen evacuatie
Uit nader onderzoek door TNO, is gebleken dat het water voldoende dempend effect heeft om die straal van 300 meter te hanteren. Er is dus geen gedeeltelijke evacuatie nodig. Het badstran, een deel van de dijk en de zuiderhoofdweg en omgeving zullen afgesloten worden.

De burgemeester stelt een Noodverordening in en de politie ziet toe op de naleving. De scheepvaart en luchtvaart zullen tijdens de ruiming worden stilgelegd. Als de bom naar zee is afgevoerd worden de afzettingen opgeheven.

ZEEUWSE REGIO

Geen opmerkingen:

Een reactie posten