dinsdag 4 september 2012

2012-09-02 300 op herhaling

2012-09-02 300 op herhaling.

 


Vanmorgen erg vroeg op het strand. Om 8.00 klaar staan bij de waterkant om te vertrekken naar bankje Zoutelande voor een ander wrakje dan gisteren waar we op wilde gaan duiken. Deze keer midden op de plaat en minder diep. 14 dagen geleden hadden we hier met springtij goed zicht.
We 2 boten deze keer richting Zoutelande. Er stond iets meer wind dan gisteren maar het water zag er nog niet veel beter uit. Op de plaats van bestemming eens even naar beneden gekeken en we vonden het er niet best uit zien. Via de Noordzee II (BV34) zijn we toen maar terug gevaren naar Dishoek (strand). Daar zag het water er beter uit dan midden op de zee. 

 
Na eerst diverse bovenwater foto's gemaakt te hebben zij we onder gegaan. Gelukkig viel het zicht erg veel mee. Ik verwachte eigenlijk dat we zo terug zouden zijn. Het zicht was van ongeveer 1 meter tot niks als je in je eigen stof wolk lag. Langst de riggel zijn we richting Vlissingen gezwommen. We kwamen vele mooie slibannemonen, hoofdkrabben, gewone krabben, visjes en kokerwormen tegen. Na een flinke zand heuvel zijn we richting de junker gezwommen (dachten we) helaas waren we al iets te ver gezwommen. We kwamen uit bij de paalhoofden die er nog los in het water liggen. Hier merkte we dat de stromming begon toe te nemen en dat we flink in onze eigen stof zaten dus zijn we maar terug gezwommen naar de kant. Het was een leuke duik die toch nog 50 minuten heeft geduurd maar we hopen een volgende keer toch weer beter zicht te hebben.
 
"Astrid gefeliciteerd met je 300e duik".

Geen opmerkingen:

Een reactie posten