maandag 1 april 2013

2013-03-26 De Duikbasis staat weer!

2013-03-26 De Duikbasis staat weer!

De Dishoekduikers duikbasis staat weer. In de vroege morgen van dinsdag 26 maart, bij een temperatuur van -3 graden heeft transportfirma Wielemaker het huisje weer naar zijn plaats gebracht. Normaal gesproken is de temperatuur in deze tijd van het jaar vele graden hoger. We zien wel een voordeel van vorst...het zand is hard en loopt er lekker. Ook de putjes die gegraven moeten worden voor de poten van het huisje storten niet in. Probleem was wel dat de drinkwaterleiding nog was afgesloten. De koffie moest dan wel ff wachten...

 
Later in de ochtend bereiken ons de eerste zonnestralen die tergend langzaam over de duintoppen hebben gekropen. Het duurt dan niet lang of de temperatuur stijgt naar een zeer aangename temperatuur. De wind laat het vandaag afweten dus kunnen de jassen uit.
Na 8uur knutselen staat het. Verdient gaan we er bij zitten. Niet met koffie maar een lekker koud biertje.... Laat het seizoen maar beginnen!
 
 
Wat we direct zien is dat de vaargeul enigzins is verlegt. De OG-DLboei, Oostgat-Deurloo boei, is ongeveer een 400meter richting Vlissingen verplaatst. Ter hoogte van het wrak de Edward Dawson is een groene boei bij geplaatst. Door deze wijziging lijkt het erop dat de vaargeul ietwat is verlegt van de kust af. Niet dat we in de oude situatie er last van hadden maar toch een lekkere gedachten dat de schepen nog verder weg blijven.
 

DD Roel
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten