vrijdag 9 juli 2010

2010-07-09 Top Weekend!

Top Weekend!
Het is hoog zomer en dat is te merken. De zon staat hoog aan de hemel en daardoor dringt er veel licht door onder water. De bloei in het water is ook ver weg dus het duiken wordt steeds interessanter. Neem nou afgelopen vrijdag. Een oude duikmaat waarmee we jaren geleden in de wintermaanden nog wel eens een bootduikje gemaakt hebben in het Veerse Meer belt me op met de vraag een duikje te gaan maken in de Westerschelde. Nou stond mijn pet na een flinke werkweek niet echt naar het duiken maar zijn enthousiasme deed me overhalen. En het werd een super leuke bootduik avond!

Allereerst een duikje op de BV34 van een minuut of 30. Daarna hebben we het anker gelicht om een wrak op de rand van de zandbank te gaan zoeken. En warempel, we vonden hem in één track! Het anker overboord gegooid en een verkenningsduik gestart. Het staal stak aan alle kanten uit het zand. Het wrak ligt onder een redelijke steile helling tegen de bank. Van herkenning van een schip was geen sprake. Dat klopt ook want bij navraag bleek het schip in 1910 in brand gevlogen te zijn en op de bank te zijn gezet. Door middel van explosieven is hij later afgedregt tot een diepte van 7 meter. Er blijft dan nog net een ander halve meter staal boven het zand uitsteken. En dat is net genoeg om de natuur zijn gang te laten gaan. Het is mooi begroeid met baksteen anemonen, rode en witte anjelieren, poliepen en wel het mooiste is de dahlia die op zo'n beetje het hoogste puntje zand van het wrak zit.


Verder zijn er diverse:

kreeften,

steenbolken,

Zeesterren

Boompjesslakken


Zeedonderpadden

en Naaktslakken.

Als 3e duik ben ik gedropt voor een driftduik 5 stranden vanaf ons eigenstrand. Geweldig want de stroom zat er inmiddels al goed in. Onderweg werd ik vergezeld en omringd door scholen makreel. Waanzinnig zoals die om je heen cirkelen.

Roel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten