maandag 1 augustus 2011

2011-07-28 Biologie les voor campinggasten

Biologie les voor campinggasten.
Gisteravond na onze duik stonden er aan aantal mensen aan de waterkant. Met de vraag wat zien jullie onderwater? Hoe is het zicht? Welke dieren zien je? Hoe groot zijn ze? enz enz. Die vragen waren niet allemaal zo gemakkelijk te beantwoorden. Daar horen ook voorbeelden bij. En ik moest me er ook even op voorbereiden. Dus gevraagd of ze vanavond rond 8 uur op het strand konden zijn. Want dan waren Astrid en ik klaar met onze duik. En zouden we een paar krabben als voorbeeld meenemen.

Rond 8 uur staken wij ons hoofd boven water. En wat zagen we. Er stond geen groepje van een man of 5 te wachten. Nee!!! Ze hadden de halve camping meegenomen. Er stond een behoorlijke groep. We hebben ze de krabben laten zien en verder nog enkele verhalen en uitleg gegeven over allerlei dieren en planten die hier in de Westerschelde onderwater leven. Het was erg gezellig. Zo hebben we het gehad over de

Noordzee krab
de platvis
de grondel
en de slakdolf

Ik hoop dat jullie er wijzer van zijn geworden.
Als dank kreeg ik een reep chocolade die ik s avonds nog lekker op heb zitten eten.
Nogmaals bedankt.
p.s Ik weet dat er nog foto's zijn gemaakt. Graag wil ik er een aantal ontvangen zodat ik ze er ook nog bij kan zetten op de site. Mail maar door naar dishoek412@gmail.com een leuk geschreven stukje is ook welkom.

groetjes Roel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten