donderdag 3 november 2011

2011-10-23 Trafohuisje Veerse Meer

2011-10-23 Trafohuisje Veerse Meer
Het duiken op het Dishoekse strand staat op een laag pitje. Dat mag duidelijk zijn zo met de herfststormen en het ontbreken van de duikbasis op het strand zelf. De basis is afgebroken en opgeslagen aan de andere kant van de duinen


Zodoende staan er voor ons geheel andere duiklokaties op het programma te beduiken. Eén van de favorieten is toch wel het Veerse meer. Duikspot 85, aan de Polredijk langs het Veerse Meer, tussen Veere en Vrouwepolder.
Meer info op http://www.vvvzeeland.nl/nl/pzd/detail/37255/general/polredijk-85.html


Hier is het water doorgaans erg helder en met het hardsubstraat van de oude zeedijk is ook flora en fauna hier rijkelijk aanwezig. Wie een diepe duik wilt maken kan ook hier zijn gang gaan. Een put van 24 meter ligt hier kort onder de kant.
Het is een spot met veel kleur. Vandaar dat we hier graag duiken om te fotograferen. Eén van Nederlands beste fotografe, Marion Haarsma, sloot 23 oktober bij ons aan. De dames zijn samen op pad gegaan en dat leverde de volgende plaatjes op.

 Foto: Marion Haarsma

Foto: Marion Haarsma

Hier zie je nog een inpressie van het onderwaterleven van het trafohuisje. Het leuke is dat je met een beetje moeite leuke tegenlichtopnames kunt maken.


Roel

2 opmerkingen: