vrijdag 2 december 2011

2011-11-25 Wannadive Windsock (Bonaire)

2011-11-25 Wannadive Windsock (Bonaire)
Vandaag onze eerste duik bij Wannadive Windsock. In mei zat hier een echtpaar zeepaardjes voor de duikschool. Helaas zijn ze sinds juni niet meer gezien. We vragen toestemming om hier te mogen duiken dit omdat we deze vakantie lucht en lood van een andere duikschool hebben.

"De ingang van de duikschool Wannadive Windsock". 

We gaan te water en zwemmen naar links. We willen eerst kijken bij de stoel (rots in de vorm van een luie-stoel) op 10 meter. Maar die vinden we op dat moment niet. Hier zaten in mei de zeepaardjes. Dan maar door. Beneden op 31 meter komen we rare fel oranje schijven tegen. Na de boeken er op nageslagen te hebben wist ik nu niet of het een koraal of een anemoon was. Dus dan maar navraag gedaan bij een expert Steven Weinberg. Nu bleek het is familie van de koraalanemonen (Corallimorpharia) en wel het jonge exemplaar van de wrattige zeeoor of wrattige koraalanemoon de Discorsoma Sanctithomae.

"wrattige Koraalanemoon".

Op de vlakte kwamen we ook weer Garden Eel's tegen. Een leuk zicht al die hoofdjes boven het zand en als je dichter bij komt verdwijnen ze. We komen groepen vis en mooie koralen tegen. 


Op 100 bar besluiten we om te keren. Tijdens het keren zie ik iets tussen een spons zitten. Na verder onderzoek blijkt het een groene frogfish te zijn. Ja, nu hebben we niet zo'n haast om terug te gaan naar de duikschool. We blijven een tijdje om hem te fotogaveren. Erg veel zin heeft hij er niet in. Maar leuk is het wel. Onze 2e frogfish op de Carrieb (vorig jaar september 2010 kwamen we een gele tegen op Vaersenbaai). Na een klein kwariertje besluiten we dat we toch echt terug moeten anders word het boven water zwemmen en dat is het echt niet. 

"groene Frogfish".

We hadden eigenlijk nog bij de stoel willen kijken maar ook dat kwam er niet meer van. Net voor we boven komen ligt er nog een grote Barracuda voor de duikschool. Ook een mooie afsluiter voor een hele mooie duik.We komen hier zeker terug.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten