dinsdag 25 juni 2013

2013-06-03 Astrid doet verslag van haar OW photoshoot.

2013-06-03 Astrid doet verslag van haar OW photoshoot.

"Eindelijk, 3 weken later dan in 2012. Toen waren de eerste sepia's er op 17 mei. De sepia's hebben Dishoek weer kunnen vinden. Startend midden op het strand zwemmen we richting tipi's. Met mijn camera in de aanslag hoop ik ze dit keer te zien. De eerste duik met mijn camera met goed zicht, want tot nu toe was het zicht erg slecht. De algen bloei is door de kou ook verlaat. We zitten nu 3 juni met een watertemperatuur van 12 graden.

Zwemmend tot 9 meter diepte komen we de eerste tipi's tegen. Geweldig wat een sepia's!!! Prachtig grote mannetje met mooie diepe kleuren, want ze zijn dan ook af en toe flink aan het vechten en dan kleuren ze tot diep rood.  Ze kijken mekaar dan ook aan met steeds veranderende vorm van ogen.Ik neem positie in en maak mijn camera klaar om foto's te gaan nemen. Tijdens het richten van de mijn flitser breekt een deel van mijn flitserarm af. Pech, dan maar met mijn hand de flitser in positie houden. Ik zet de camera in de p-stand en ga kijken of ik ze mooi op de foto kan krijgen. Dit is nog niet zo eenvoudig zeker niet als je ze vechtend erop wilt krijgen.
 


Als het vrouwtje de eieren aan het afzetten is kun je mooie foto's maken. Je kan ze zo dicht benaderen in deze tijd van het jaar. Bijgevoegd mijn eerste sepia foto's .
 

 
We hebben er een lange duik van gemaakt blijkt met 79 minuten op de computer. Het was dan ook de eerste duik van dit jaar op Dishoek met goed zicht. Heerlijk.Heerlijk genieten was ook het duiken met mijn voorbeeld waar ik jaren naar heb kunnen kijken hoe je moet fotograferen onder water. En ik kan je vertellen daar heb ik veel van opgestoken. Thanks Roel. De komende tijd zal ik dan ook zeker de tips die ik krijg gebruiken om mijn foto's steeds te verbeteren".

DD Astrid

Geen opmerkingen:

Een reactie posten