dinsdag 25 juni 2013

2013-06-22 Sepia duikje met Betty op visite

2013-06-22  Sepia duikje met Betty op visite

Met 4 duikers gaan we om 18.45 te water.
We hebben Betty op visite en ze gaat met mij mee als buddy. Betty in goede conditie want ze liep met haar hele uitrusting de bult bij Kaapduin over alsof het niks was. Na koffie en wat verteld te hebben over het duiken bij ons voor de deur gaan we omkleden.
 

Jawel ik ga voor het eerst dit seizoen in natpak. Vorig jaar was dat zeker een maand eerder maar door de lange kou ontzag ik het. Goed dapper zoals de rest van de groep duik ik in 7 millimeter nat. We gaan te water en zien al direct dat het zicht goed is. Heerlijk na al dat slechte zicht is dit een cadeautje. Ik zwem samen met Betty naar de eerste tipi en worden al direct verwelkomd door parende en eitjesafzettende sepia's.
 
 
Roel en Jaro gaan vanaf de tipi verder met het uitzetten van een parcours om maar zoveel mogelijk te zien. De reel wordt volledig uitgezwommen. Dat is goed voor een dikke 200meter zwemmen!! Wij bewonderen eerst de sepia's en volgen daarna de reellijn in de hoop dat we bij de junker uitkomen. En jawel hoor, we zwemmen er zo op. Hij ligt er mooi bij. Bedekt met veel tubelaria, boompjesslakken, sepia's en geweldig dat Betty het vond. We vonden ook nog een klein slakdolfje. Jammer dat het slakdolfje op een moeilijk te fotograferen plek zat, dus helaas geen goede foto ervan. Die volgt de volgende keer. 

 
Na 61 minuten zwemmen we naar de kant en kunnen we aan onze welverdiende chinees beginnen die Rob voor ons heeft meegenomen. 

DD Astrid

Geen opmerkingen:

Een reactie posten