zondag 30 mei 2010

2010-05-29 Sex in het vliegtuig.

Laagwater spring
We nemen je mee op de duik van 29 mei. Ondanks dat het springvloed is en de daarmee gepaard gaande kans op slecht zicht, er aanzienlijk meer stroom staat net rond de kentering en er een korte periode is van stilstaand water, laten we ons niet van een duikje weerhouden. In tegenstelling tot eerdere duiken rond laag water spring is het water nu wel helder! Wel is de tijd van (prettig) duiken korter. We zijn niet 1,5 uur voor LW Vlissingen te water gegaan maar 1 uur voor LW Vlissingen. En zelfs toen hebben we nog de gehele duik afgaand water gehad. Na 1 uur duiken, dus eigenlijk LW Vlissingen ging de stroom vrij snel om. Let wel, er staat dan wel stroom maar duiken is voor ons dan nog wel doenlijk.

De duik was super te noemen vanwege het goede zicht. De oorzaak zal zijn de matig zuid westen wind van de laatste tijd en de bloei in het water loopt op zijn eind.

Zowat bij elke tipi zitten sepia paartjes. Niet 1, 2 of 3 paartjes maar gerust een paar of 5-7!

Lekker knus...

Zwarte gat.
De meeste indruk heeft op mij gemaakt de sepia's op de motor van de junker.
Eén van de lijntjes vanaf de JU-88 met een koers van 210 graden naar dieper water. Na een meter of twintig verdwijnt het lijntje onder het zand en moet je de koers aanhouden die je net hebt gezwommen. Op een gegeven moment wordt het zwart voor je ogen. Dit zwarte gat wordt veroorzaakt door een zeer diepe "canyon" van een metertje of 3 diep. De wanden zijn zeer steil en je valt als het ware naar beneden. In deze canyon ligt de motor. Zwem je rustig naar dieper water dan doemt de reusachtige motor uit het niets op. Het eerst herkenbare is de naaf van de propeller. Een afgebroken houten propeller staat recht in het zand en de 2 andere afgebroken bladen staan naar boven gericht.

aankomst bij de motor

Ten westen van de motor is de motor nog vrij van zand. Dit is de plaats waar de Sepia's aan alles wat maar een vingerdik is eitjes aan plakken. Dit kan zijn aan brandstofleidingen, bedradingen, e.d. Omdat de motor zo'n 1,5 meter hoog is moeten de sepia's hoog boven de grond zweven wat een geweldig zicht is. Bedenk dat de motor ook deels bedekt is met een visnet en dat deze weerdeels begroeid is met roze / paarse hydropoliepen en het kleurrijke plaatje is compleet.
Zie om een indruk te krijgen het onderstaande filmpje. (red skys over paradise)

red skys over paradise

Sex in het vliegtuig.
Een 2e bijzonderheid is toch wel de sepia's op en in de romp van het vliegtuig. In dit gedeelte wemelt het van de bedrading waar de sepia's wel weg mee weten. Waar je ook kijkt, Allemaal sepia stelletjes of een eenzaam sepia mannetje. En das het volgen waard want ook de eenzame heeft er wel een potje vechten voor over om een vrouwtje te bemachtigen. Het hele paringritueel is te volgen in het romptheater van de JU-88....

Sex in het vliegtuig

Roel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten