donderdag 15 maart 2012

2012-03-03 Westkapelle bij doodtij

2012-03-03 Westkapelle bij doodtij.

"Omhulsels van de eieren van de Wulk".

Westkapelle geeft voor het eerst dit jaar zijn geheimen prijs!

 "De Wulk".

Van de winter was al te zien dat de populatie slakken enorm moet zijn. Over de gehele kustlijn waren de omhulsels van de eieren van de wulk te vinden.

"Op deze foto is te zien dat een wulk zijn eieren legt".
(foto in Oosterschelde genomen)

Zaterdag 3 maart, doodtij. Na een zeer rustige periode wat wind betreft en dit doodtij kan het niet anders dan dat het zicht onderwater geweldig moet zijn. Klopt. Het zicht was in deze periode een 1,5meter want voor Westerschelde begrippen, zeker in deze tijd, super te noemen is.
"De rode Zeedahlia".

Het leverde de volgende plaatjes op. In de schaduwrijke hoeken van de bunkers zijn de Zeedahlia's te vinden. De Zeedahalia is geen plant maar een dier. De Rode Zeedahlia is enige meters te opzichte van vorig jaar verplaatst.

"De Gele Zeedahlia".

Een nieuwe aanwinst, de witte, heeft zich verschanst in de smalle uitgang aan de zeezijde van de bunker. De Derde Zeedahlia zit nog steeds op één van de tankversperringen naast het wrakje op het strand met de gele boei.

"De witte dodemansduim naast de geweispons".

"De Oranje dodemansduim". 

Aan dodemansduim ontbreekt het ook niet. Op de stenen achter de bunker, vanaf het strand gezien, vindt je overal dodemansduim. Vorig jaar was het nog even zoeken maar nu zijn ze er in grote getallen. Zowel de witte als de oranje exemplaren laten zich goed zien.

"De vlokkige Zeenaaktslakken tussen de Zeeanjelieren".

"De vlokkige zeenaaktslak op het bootje".
 
Naaktslakken zijn er op elke vierkante meter. De vlokkige naaktslak is weer terug van weggeweest. Vorig jaar hadden we er geen enkele gespot. Deze naaktslak is gespot op het scheepswrakje. In de boeg van dit scheepswrakje zat vorig jaar een snotolf. Nu bleef de ontmoeting enkel met een exemplaar die zich diep tussen de stenen had verstopt.


Roel

"De oude zeedijk".
(1 april 2012)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten