donderdag 22 maart 2012

2012-03-11 Duikje inlaag Wolphaartsdijk

2012-03-11 Duikje inlaag Wolphaartsdijk.

"Lekker in het zonnetje".

Vandaag zonnig weer 11°C maar het water was nog maar 7°C. Dus toch behoorlijk fris.
Samen met Roel, Astrid en Marion afgesproken. Marion zou vandaag haar nieuwe droogpak proberen. We hebben ons lekker in het zonnetje kunnen omkleden. Daarna de dijk over en te water.

"Nog even mijn lood in de pockets doen".

We zijn eerst naar rechts gezwommen. Rond de 8 - 9 meter. Veel leven was er niet. Daarna omgedraaid en over de 7 meterlijn richting Veere gezwommen. We kwamen een mooie zee-egel tegen. Maar helaas geen naaktslakken. Na ongeveer 30 minuten zijn we weer hogerop gegaan en terug richting instap.

"Eitje van de Gestippelde Dieseltreinworm".

Boven op de vlakte kwamen we de eitjes van de Gestippelde Dieseltreinworm tegen. Het zijn groene bolletjes van ongeveer 1 cm groot en als je goed kijk lijkt het op een bolletje wol. De eitjes zitten rond elkaar heen gedraaid. Het lijkt of de bolletjes los liggen maar ze zitten altijd wel ergens vast aan het harde substraat.

"De gestippelde dieseltrein op z'n eitjes".


Soms zitten de gestippelde dieseltreinwormen er zelf ook nog bij. Ze kunnen 10 cm lang worden en enig verschil van geslacht is niet waar te nemen.

"De gestippelde dieseltreinworm".

Het viel wel op dat er op deze locatie erge grote Japanse Oesters leven. Dat is straks weer erg mooi als het leven erom heen kruipt en zwemt een goede beschutting.

"Japanse Oester".

We kwamen ook fuikhoorntjes tegen. Die de bodem aan het schoonmaken waren. Zo waren ze ook bezig met een dode krab. Voor je er erg in heb is dit maaltje weg.

"Dode krab die opgegeten word door fuikhoorntjes".

Ook kwamen we nog een zeedruifje tegen. Hij behoort tot de ribkwallen en is 2 tot 3 cm groot. Als je er met je lamp op schijnt geeft hij neonlicht. Een mooi gezicht. Met de 2 lange draden haalt hij zijn eten naar binnen.

"Een Zeedruif".

We hebben een leuke duik gehad van ongeveer een uur. En het droogpak van Marion is goed gekeurd.

"Marion boven de oesters".

We hebben na de duik nog lekker in het zonnetje wat gegeten en gedronken.

Marian

Geen opmerkingen:

Een reactie posten