dinsdag 24 april 2012

2012-04-06 The Start of a new Sepia Season!

2012...the start of a new Sepia Season !

"De eerste Tipi word gemaakt".

"Netjes aan de boven kant bij elkaar".

Het Dishoek Sepia project is weer van start ! Eerst is Walcheren gescout op gesnoeide knotwilgen. Op diverse plaatsen kregen wij toestemming om wilgentakken mee te nemen om te gebruiken voor onze Sepia doeleinden. De bossen takken zijn op strand geraakt door ze aan het strandhuisje te hangen toen dat naar strand werd gebracht.

"De jerrycan word gevuld met beton".

"Ook proberen we de stokken in het beton in te gieten".

Knutseltime !!  Op het strand zijn de nodige tipi's en andere creatie's (wereldbollen !) in elkaar gezet, dit natuurlijk na een winterlange studie van de verschillende indianenstammen die er in Noord-Amerika hebben geleefd en hoe die hun Tipi's bouwden. Die inzichten zijn vervolgens compleet overboord gezet om terug te vallen op het originele Dishoek Tipi Design.


"Als het beton droog is word het plastic eraf gesneden".

Wel is nog geƫxperimenteerd met het beton wat dient voor het verzwaren van de tipi's. Bij een tweetal tipi's hebben we beton direct om de uiteinden gegoten i.p.v. betonblokken uit de emmermal eraan te hangen.

"Een van de twee wereldbollen".

"Blokken genoeg. Nu nog tipi's maken".

Het plaatsen in het water. Eerst met de boot een boei gedropt op de plaats waar we de tipi's ongeveer wilden hebben, op ± 6 mtr diepte bij laagwater en tegenover het strandhuisje.

"Zo de eerste 5 tipi's staan klaar om te water gelaten te worden".

Elke tipi werd vervolgens voorzien van een lang touw met drijver om zo een goed overzicht te hebben bij het plaatsen wat waar zou staan. De tipi's naar de waterlijn gebracht en daar de betonblokken vervolgens vastgeknoopt aan het uiteinde van de tipi's. OkƩ ready voor tewaterlating !

"Nog even goed vast maken".


Roel bestuurde de boot en Jaro en Astrid hielden de tipi's vast op de neus van de boot. De tipi's werden door het water gesleept en rondom de eerder gelegde boei gedropt. Peace of Cake !!!

"Best een gewicht om mee tenemen door het water".

Als laatste de markeringsdrijvers van de tipi's los gemaakt.

Natuurlijk gelijk een duik gemaakt om te zien hoe ze stonden.

De tipi's hadden we redelijk snel gevonden. De touwen van de markeringsdrijvers die er nog aan zaten hebben we gelijk gebruikt om de tipi's onderling met elkaar te verbinden en zo een parcourtje zwemmen mogelijk te maken.

"De twee nog niet gevonden wereldbollen".

De "wereldbollen" (tipi's in rond formaat met 1 betonblok en een drijver aan de bovenzijde) konden we zo gauw niet vinden. Zouden deze te licht zijn geweest en door de stroming zijn meegevoerd ???

Het zal blijken bij verdere duiken.

Stay tuned want we gaan door met tipi's plaatsen houden op deze blog bij hoe het gaat met de sepia's en ander leven wat we hier tegenkomen.

Jaro

Geen opmerkingen:

Een reactie posten