donderdag 4 juli 2013

2013-06-20 Gastduikers Bert en John gaan mee naar de Noordzee II (BV 34).

2013-06-20 Gastduikers Bert en John gaan mee naar de Noordzee II (BV 34).

Allereerst nog hartstikke bedankt dat we met jullie mee hebben mogen duiken en dat jullie voor het transport van onze duikuitrusting hebben gezorgd!
Het mooie onderkomen met super motorboot van Roel en Astrid.

Roel heeft keurig aangemeld waar we met zijn vieren voor anker zijn gegaan namelijk boei BV34 waarbij het sleepboot wrakje ligt. Eerst nog wat grote jongens laten passeren in de vaargeul, want die moesten we over om bij de boei te komen.


Nadat Roel de boot vast op het wrakje verankerd had en we de benodigde instructies hadden gekregen konden we aan de mooie duik beginnen onder ideale omstandigheden met een heerlijk zonnetje en weinig golven en nagenoeg geen stroming!


John ging met Roel als buddy samen gevolgd door Astrid en Bert die op gepaste afstand volgden en mooi Roel zijn reellijn konden volgen, wat heel goed werkte.
Het wrakje was mooi begroeid met schitterende anemonen, zee anjers, sponzen en nog veel meer kleurrijk onderwater leven. Je kon geen blik slaan of je zag wel boompjes slakken en dan niet één maar meerdere tegelijk.


En nog een bejaarde kreeft die John een beetje pissig heeft gemaakt met zijn lamp en zich wilde botvieren op Bert maar gelukkig miste op een haar.


Na een duik tijd van 77 min en een diepte van 8,5 m kwam er helaas een einde aan deze duik, John en Bert een nieuwe ervaring rijker. Eenmaal boven na een rustige opstijging waren er alleen maar blijde gezichten aan boord. En gingen de gedachten al gauw richting een volgende duik samen met leden van de Dishoekduikers wand beide vonden het zeker alle moeite waard.


Alleen dan de sleutel niet in de auto laten liggen, Heeft zo zijn voordelen!

Het duikje werd afgesloten op het terras van de strandvilla met een dee briefing een hapje en uiteraard een drankje in de volle zon!

Hebben de herinnering bijgeschreven in het logboek, want deze duik vergeten we niet licht, ook zonder logboek!


Nadat Martina, John's vrouw, ons uit de brand had geholpen konden we tevreden huiswaarts gaan.

Nogmaals hartelijk dank, slijm slijm, aan Astrid en Roel! Volgens ons vonden jullie het ook prettig om met ons te duiken en indien mogelijk houden wij ons aanbevolen voor menig duikje met jullie.

Met vriendelijke groeten jullie gastduikers John & Bert

Geen opmerkingen:

Een reactie posten