dinsdag 14 mei 2013

2013-05-14 1000 Zonnen

2013-05-14 1000 Zonnen

Onze zuiderburen hebben op de tv het vakantieprogramma "1000 zonnen". Voor dit programma heeft de VRT het idee gevat om in een aantal afleveringen de belevenissen/bezienswaardigheden van op/in/langs de (Wester)Schelde tot aan de oorsprong van de Schelde in Frankrijk te verfilmen.

Zo heb ik me laten vertellen dat de VRT heeft ge-googled op Westerschelde en zijn ze zo uitgekomen bij de Dishoek Duikers. Na een paar telefoontjes heen en weer zijn we tot de slotsom gekomen dat we er samen wel een leuke aflevering van kunnen maken.

Speciaal voor deze gelegenheid willen we opnieuw een aantal tentjes bouwen om ook zo vanaf de oorsprong te laten zien hoe ons project groeit. Wat nodig is zijn weer wilgen takken.
 
 
Een eindje verderop in de straat staan een aantal wilgenbomen die nodig tegen de zaag mogen leunen. De eigenaar vond het knippen van een aantal takken geen enkel probleem... Vanwege de medewerking hebben we de volledige wilg maar voor hem geknot. Viel vies tegen trouwens. Het is slechts 3 minuten zagen en vervolgens anderhalf uur op ruimen...ondanks de medewerking van een aantal schapen...

 
DD Roel


1 opmerking:

Goed bezig geweest hoor Roel! :-)

1 opmerking: