dinsdag 14 mei 2013

2013-05-04 De eerste pijlinktvis en de eieren!

2013-05-04 De eerste pijlinktvis en de eieren!

14 dagen terug hebben we de tipi's te water gelaten. En vorig weekend had ik geen tijd om ze te gaan zoeken. Gisteren waren Astrid en ik ook al wezen zoeken maar helaas hebben we toen niks gevonden.

Vandaag gaan we voor poging 2. Roel gaat nu ook mee. De temperatuur van het water stijgt langzaam naar de 10 graden. Zo hebben we er nu elke week er een graad bij. Dus over 2 weken 12 graden als het mee zit. Jippie. Nu de zon nog.

 
We gaan te water en zwemmen naar rechts. We zoeken op verschillende dieptes maar we vinden niks. Als we via de richel terug zwemmen komen we Roel zijn reellijn tegen. We volgen hem eerst naar boven richting strand maar daar komen we alleen het blok lood tegen waarmee hij vast gelegd is  dus draaien we om. We zwemmen de richel af naar het diepte en zwemmen ineens tegen een tipi met wereldbol er aan vast aan. Ik bekijk de tipi en zie er pijlinktvis eieren in hangen. Dan seint Astrid naar iets naast haar het blijkt een pijlinktvis te zijn. Dit is een goed begin. Zo zwemmen we verder langst een ander lijntje welke Roel net heeft gelegd naar tipi 2. Daar hangen geen eieren in maar wel zagen we af en toe een flits van een pijlinktvis. Deze tipi zullen we de volgende keer iets moeten lichten hij zit al voor een derde onder het zand. Op de terug weg komen we Roel tegen. Deze geeft aan dat hij 5 tipi's en 2 wereldbollen heeft gevonden. Nou dan kan tipi nr. 6 niet ver weg liggen. Maar die houden we dan maar over voor een volgende duik.
 
Terug op de kant waren we blij dat we toch nog zoveel terug gevonden hebben. En dat de pijlinktvis en de eieren er waren. Dit is een goed teken. Volgende week de Sepia. We hopen het.
 
DD Marian

Geen opmerkingen:

Een reactie posten