maandag 6 februari 2012

2012-02-05 De Kaart van duikspot Trafohuisje

2012-02-05 De kaart van duikspot Trafohuisje.
Hier is ie dan!!!!! De kaart van duikspot Trafohuisje
 
Parkeren kan het meest eenvoudig onder aan de dijk. Hier kunnen ongeveer 6 auto's geparkeerd worden.

Vanaf de parkeerplaats tot aan de eerste instap plaats is het 350 meter lopen. Hier is een wit 4mm touwtje aan een paaltje geknoopt die het te water gaan op de gladde en steile glooiing enig zins vergemakkelijkt.

Een leuke duik tochtje is bv langs de dijk die bekleed is met hardsubstraat (stenen) en/of richting Veere over de matig hellende zandbodem met de 2 rijkelijk begroeide wrakjes. Wie van diepte houdt komt ook aan zijn trekken. Niet ver uit de dijk kan men hier diepte bereiken van -23 meter.

zie voor verdere beschrijving wrakjes (duik 2012-01-15)

Wie de wrakken tour wilt doen moet een goede conditie bezitten. Vanaf de parkeerplaats tot aan de instapplaats van de wrakkentocht is het namelijk 700meter lopen. Een hele hoop maar zeker de moeite waard. Alle wrakjes zijn dan, mits men niet te diep duikt, te bewonderen tijdens één duik. De wrakjes liggen zo rond de 5 tot 8 meter diepte.
Ten tijde van het visseizoen staan er diverse fuiken opgesteld. Aan de oppervlakte is aan de ringen, die aan de palen hangen, te zien dat de fuik niet is gezet. Deze ringen worden namelijk gebruikt om de fuiken langs de palen te laten zakken.


Voor een aangename after dive is een zit op de dijkbank een mogelijkheid. Je hebt dan een zicht op een stukje natuurgebied waar vaak witte reigers in het ondiepe meertje komt fourageren.


Have Fun.

Roel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten