zondag 12 februari 2012

2012-02-11 IJsduik DuikTeamZeeland Veerse Meer.

2012-02-11 IJsduik DuikTeamZeeland Veerse Meer.Woensdag begon het bij Astrid toch wel echt te kriebelen. "Ik wil een ijsduik". Dus een mailtje naar Frans. Vrij snel kwam er een mailtje terug. Vanavond in het zwembad zullen we het er over hebben. In het zwembad werd er gevraagd wie er allemaal mee wilde doen en ook wat iedereen mee kon nemen voor deze duik. De locatie, tijd en welke dag zou donderdag bekend gemaakt worden. Het werd zaterdag 11 uur, terrein Kanoa bij de Piet. 

"Erik met de kettingzaag aan de slag". 

Rond 11 uur druppelde iedereen binnen. De reddingsbrigade was er ook maar deze hadden een gat gemaakt in een ondiep deel van het Veerse Meer. Wij wilde iets dieper dus gingen richting haven. Erik ging met de kettingzaag aan de slag maar helaas had deze er na één zaag snede geen zin meer in. Samen met Bert heeft hij hem nog uit elkaar gehaald maar het mocht niet baten. Jaro en Roel waren toen al met een bijl, wrik ijzer en hark aan de slag en hebben toen 2 gaten in het ijs gemaakt. 

"Jaro bij het kleine gat".

Daarna kregen we een briefing van Frans en Bert. We zouden per 2 tallen te water gaan. De lijnen werden klaar gemaakt en we konden ons omkleden. Er zouden 2 duikers te water gaan en degene die daarna kwamen zouden als stand-by duikers fungeren. Zo hoefde er niet één iemand de gehele tijd klaar te staan/zitten. Van de duikers die te water gingen kwam er één aan de veiligheidslijn te zitten die boven op het ijs vast gehouden werd, de andere duiker kwam aan die lijn vast te zitten met een buddy lijn.  

"De Briefing van Frans en Bert".

We zijn in totaal met z'n 11e onder het ijs geweest. Eric, Erik, Roel, Astrid, Jaro, Henk, André, Marian, Bert, Frans en Leon. We vonden het allemaal even spannend. Het lastigste van de duik was toch wel om vanuit het water weer het ijs op te komen. Er waren gelukkig geen echte afblazers of andere problemen op deze mooie zonnige winterdag aan het Veerse Meer.

"Eric en Erik komen uit het water".

"Henk probeert het ook". 

"Jaro is er een stuk gemakkelijker in". 

"Afwisseling". 

"De stand-by duikers staan klaar".

"Astrid staat klaar om te water te gaan".

"Astrid onder het ijs".

"André en Marian te water".

We hadden best veel leden die even kwamen kijken. Leuk.

"De hulptroepen". 

Na de duik konden we bij Henk heerlijke erwtensoep halen. We stonden daar lekker uit de wind en in de zon. En we hadden ook nog goed zicht op wat er zich verder op het ijs afspeelde.

"Na de duik bij de koek en zoopie van Henk".

Allemaal bedankt voor deze gezellige dag. Eéntje die we zeker nog eens over moeten doen.

Marian.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten